Divji v srcu

Divji v srcu
je skupina, ki združuje tiste moške, ki hočejo poiskati svoje srce.

Srečanja potekajo pod vodstvom poročenega stalnega diakona Mateja Križaniča ter s pomočjo Svetega pisma in knjige Divji v srcu (študijsko leto 2017-2018).

Zgodba

Skupina je združitev dveh moških skupin. Nastala je kot plod sodelovanja med Zavodom Živi na polno in Inštitutom Integrum. Slednji je ustanovil moško skupino za odmike v gore, skupina Leopard pa je združevala in podpirala moške v boju za čistost. Novonastala skupina združuje, tako kot knjiga Divji v srcu (avtor: John Eldredge), oba svetova in jima dodaja nov smisel. Najsi bodo verige, ki obdajajo moškega današnjega časa takšne ali drugačne (pasivnost, kemične droge, kompulzivno poželenje, deloholičnost, agresivnost, nasilnost idr.), vse so lahko posledica oddaljenosti moškega od svojega srca. Pot iskanja tega stika je dobra, osvobajajoča in polna življenja, a hkrati tudi naporna – tako kot lov na severnoameriškega jelena, kot pravi John Eldredge.

Kdaj in kje?

Dobivamo se vsako 1. in 3. nedeljo v mesecu ob 20. uri v župnišču v Trnovem (Lj).
Kitare zaželene. Istočasno potekajo v sosednji učilnici pod vodstvom Mojce Giacomelli srečanja skupine za ženske, kjer imajo za rdečo nit knjigo Očarljiva (avtorja: John in Stasi Eldredge).

Kontakt

institut.integrum@gmail.si
Nejc P.    031 028 028
Matej    031 784 563
Nejc K.    031 419 770