Notranje ozdravljenje

Predavanja v Ljubljani

1.   Nedelja, 15. oktober: Jezus in čakre

2.   Nedelja, 12. november: Jezus in joga

3.   Nedelja, 10. december: Jezus in new age

 

 Na Rakovniku, ob 19.30 v župnijski dvorani.

Vstop prost, zaželeni prostovoljni prispevki.

 Boštjan Hari

Predavanja v Novem mestu

Kraj: Zavod Friderika I. Barage (Novo mesto, Smrečnikova ulica 60)

Ura: 19h – 20.30

Dan: četrtek

 2. november 2017: Čakre in Jezus

 Kaj so čakre? Kako jih razumemo na Vzhodu in Zahodu? So čakre energetske točke v telesu, skozi katere teče/-jo energija/-e, ki naj bi človeku prinašala/-e notranje ravnovesje, boljše počutje, mir in zdravje ali kaj drugega? Od kod izvirajo in kakšen je njihov namen? Katera antropologija stoji za njimi? Čakre na Vzhodu so popolnoma nekaj drugega kot jih predstavljajo na Zahodu. Kako gleda nanje Jezus? O vsem tem in še več bomo spregovorili na predavanju.

 23. november 2017: Joga in Jezus

 Joga je na Zahodu ena najpopularnejših tehnik za sproščanje, iskanje miru, boljšega počutja in celostnega zdravja. Kaj je joga v svojem izvoru in kakšen je njen namen? Je joga na Zahodu enaka tisti na Vzhodu (Indiji)? Kateri so njeni cilji? Kaj so asane (telesni položaji), pranayama (dihalne vaje), mantra in kakšen je njihov cilj? Ali je joga (ne)sprejemljiva za kristjana? Na ta in podobna vprašanja bomo na predavanju dobili odgovor.

 7. december 2017: New age in Jezus

 Kaj je new age? Kako gleda na svet, Boga, človeka? Kaj ponuja sodobnemu človeku? New age je duhovnost, ki je na Zahodu že nekaj desetletij zelo popularna. Je kakšna razlika med njo in naukom Jezusa Kristusa? V čem se krščanstvo in new age temeljno razlikujeta?

 Vstopnine ni, prostovoljni prispevki.

Boštjan Hari