Novice

Predavanja

1.   Nedelja, 15. oktober: Jezus in čakre

2.   Nedelja, 12. november: Jezus in joga

3.   Nedelja, 10. december: Jezus in new age

 

 Na Rakovniku, ob 19.30 v župnijski dvorani.

Vstop prost, zaželeni prostovoljni prispevki.

 Boštjan Hari

Čakre, joga, new age, alternativna medicina, akupunktura, akupresura in Jezus

Vikend seminar (čakre joga new age alternativna medicina akupresura akupunktura in Jezus)

Vikend seminar: Repnje (Vodice nad Ljubljano), 20. – 22. oktober 2017

Čakre, joga, new age, alternativna medicina, akupunktura, akupresura in Jezus

Zahodna kultura je že nekaj desetletij prežeta z izrazi, ki prihajajo iz Daljnega Vzhoda. Čakre, joga, meditacija, energija (in še mnogi drugi) so pojmi, ki polnijo dnevne časopise, revije, socialno medmrežje, različne spletne portale za duhovnost, zdravo prehranjevanje … O njih obstaja nešteto definicij in interpretacij (razlag).

Smemo reči, da so si vsi zahodni navdušenci indijske duhovnosti nekako enotni v zatrjevanju, da joga, meditacija, energije (ki, či, prana itd.), »odprte« čakre prinašajo človeku harmonijo, mir, dobro počutje in zdravje. To je glavni razlog, da so pri svojem promoviranju tako uspešni, saj odgovarjajo na trenutne trende miselnosti zahodnega sveta.

Ko se sprehajamo po knjigarnah in knjižnicah lahko vidimo, da so zgornji pojmi na oddelkih oz. policah »duhovnosti« zelo razširjeni, kar kaže na njihovo popularnost in veliko sprejemljivost med bralci.

Na vikend seminarju se bomo dotaknili pojmov, ki so navedeni v naslovu, jih objektivno predstavili (njihov izvor, ozadje, cilj), ter jih primerjali z najbolj popularno osebo vseh časov, Jezusom Kristusom.

Opis vsebine

Kaj so čakre? Kako jih razumemo na Vzhodu in Zahodu? So čakre energetske točke na telesu skozi katere teče energija/e, ki naj bi človeku prinašala/e notranje ravnovesje, boljše počutje, mir in zdravje ali kaj drugega? Če si želiš izvedeti več o njih, vabljen/a na vikend seminar.

Joga je ena najbolj popularnih tehnik na Zahodu za sproščanje, iskanje miru, boljšega počutja in celostnega zdravja. Kaj je joga in kakšen je njen namen? Kateri so njeni cilji? Kaj so asane (telesni položaji), pranayama (dihalne vaje), mantra in kakšen je njihov cilj? Ali je joga (ne)sprejemljiva za kristjana? Vse to in še več boš lahko izvedel/a na seminarju.

Kaj je new age? Kako gleda na svet, Boga, človeka? Kaj ponuja sodobnemu človeku? New age je duhovnost, ki je na Zahodu že nekaj desetletij zelo popularna. Če si želiš izvedeti več o njej, lepo vabljen/a na seminar.

Alternativna medicina (komplementarna, nekonvencionalna) je množičen pojav v zahodnem svetu in človeku ponuja celostno (holistično) zdravje. Mednjo spadata tudi kitajski obliki zdravljenja akupunktura in akupresura. V čem se alternativna medicina razlikuje od konvencionalne, klasične, uradne? Od kod črpa znanje in moč za svojo (ne)učinkovitost? V kakšnem odnosu je do Jezusa Kristusa? Vse to in še več na seminarju.

Če si torej želiš izvedeti več, ali poglobiti znanje, o čakrah, jogi (indijski filozofiji), new ageu, alternativni medicini, akupunkturi, akupresuri in v kakšnem odnosu so omenjeni pojmi do Jezusa iz Nazareta, vabljen/a na vikend seminar, ki bo potekal od 20. – 22. oktobra v Repnjah (Vodice nad Ljubljano).

Vikend seminar bo vodil Boštjan Hari. Prijave oz. več informacij na bostjan.hari@kerigma.si ali zivinapolno.no@gmail.com ali 041 296 509.

Polna življenja

polnaZivljenja6

Polna življenja… z iskro v očeh

 Polnost življenja in veselja je dostopna vsaki ne glede na trenutno situacijo in okoliščine.

Zakaj potem velikokrat životarim in ne živim? Kaj mi preprečuje, da bi zares zaživela? Kaj mi jemlje pogum, da bi se veselila? Jezus vsaki obljublja življenje v izobilju, skupaj pa bomo odkrivale, kaj konkretno to pomeni in kako polnost življenja živeti vsak dan.

Dobrodošla prav vsaka ne glede na starost. Pridruži se nam v Veržeju, 8.-10.12.2017.

Cena celotnega paketa je 100 evrov.