Psihoterapevtsko svetovanje

          individualna, zakonsko-partnerska in družinska terapija

          psihoterapevtsko svetovanje

          pomoč zasvojenim in njihovim svojcem

          pomoč osebam v duševni stiski

          pomoč depresivnim, žrtvam zlorab in nasilja

          psihosocialna podpora zaposlenim

          duhovno spremljanje

          e-mail: psihoterapevtsko.svetovanje@gmail.com

          tel.:040 632 208 (od ponedeljka do petka od 10.-19.00)

          V primeru nedosegljivosti vedno vrnem klic!

 

 

Okolja, v katerega smo se rodili, si nismo mogli izbrati, kot si tudi nismo mogli izbrati staršev, bratov in sester. Ne moremo vplivati na to, ali nas bo drugi prizadel, zavrnil, razočaral ali sprejel ter nam podaril prijazno besedo. Še bolj pa drži, da ne moremo spreminjati drugih, najbližjih. Lahko pa spreminjamo sebe, začenši s tem, da se sprejmemo take kot smo, z vsemi svojimi slabostmi, omejitvami, krhkostjo, talenti in kvalitetami – dobre in vredne ljubezni. S tako držo dajemo sebi priložnost za rast ob drugemu in obenem drugemu, da raste ob nas, z nenehno odločitvijo in prizadevanjem, da ga sprejmemo takega kot je – dobrega in vrednega ljubezni – omejenega ter krhkega hkrati.

Vse bolj se tega zavedam tudi sam, ko skozi odnose, s padci in vzponi rastem ter tako spoznavam sebe v svojih sposobnostih in talentih, kakor tudi v slabostih ter takrat, ko drugemu narišem nasmeh na obrazu in v trenutku, ko ga hote ali nehote prizadenem. Še zlasti takrat, ko sem nekoga prizadel, se mi ponuja možnost izbire, da mu ponudim roko dialoga, ki prinaša spravo in mir v mojo notranjost, kot posledico pa rast v odnosih.

Zato verjamem v odnos, ki mi kljub konfliktnim situacijam (ki so del odnosa) odpira možnost izbire, možnost odločitve, da postajam boljši, do sebe in do drugega, ne glede na to, koliko krat sem bil sam prizadet, razočaran in zavrnjen.

 

”Nisem tisto kar se je zgodilo z menoj, ampak to kar sem se odločil postati.” (C. G. Jung)

 

Tone Kores

Zakonski in družinski terapevt